Vaxning är en effektiv, snabb och enkel hårborttagningsmetod. Man kan vaxa alla kroppsdelar. Vid regelbunden vaxning växer hårstråna långsammare, glesare, tunnare och blir svagare.
Vill du ha information om utbildning i olika vaxningstekniker? - Läs mer om vaxkurser eller kontakta oss!

Honungsemulsion

                     Honungsemulsion för hårborttagning

En 100 % vattenlöslig naturprodukt som kan användas på alla kroppsdelar. Vid hårborttagning med honungsemulsion tillämpar man en speciell teknik (sugaring teknik). Honungsemulsion appliceras med fingrarna mothårs och avlägsnas medhårs. På det sättet drar man ut hårstråna i samma riktning som de växer. Honung har en välgörande, skyddande, bakteriedödande, smärtstillande effekt på huden.


Sockervax / sockerpasta

            socker pasta italwax   socker pasta hård        

Vid hårborttagning med Socker pasta/Sockervax tillämpar man en speciell teknik (fsugaring teknik). Appliceras med fingrarna mothårs och avlägsnas medhårs. På det sättet drar man ut hårstråna i samma riktning som de växer. Sockervax finns i olika konsistens fast, mjuk, extra fast, extra mjuk. Beroende på yttre omständigheter som rumstemperatur, luftfuktighet samt vilken kroppsdel man behandlar, hudens temperatur och fuktighet väljer man rätt konsistens. Fonnix erbjuder hypoallergen sockervax med olika konsistens, även ekologisk sockervax med Aloe Vera samt med propolis och honung. Är tillverkad enligt original recept, inga tillsatser, inte ens citronsyra.

Remsvax som roll-on och i burkOljelösligt vax som kräver remsa

               coral-roll-on-vax-top-line.jpg          azulen-vax-800ml.jpg

Vaxet värms i en roll-on kassettvärmare om det kommer i roll-on kassetter och i en burkvärmare om det kommer i burk. Detta vax är oljebaserat och används på salonger för professionell vaxning. Dras alltid av med hjälp av remsa. Roll-on är ett snabbt och smidigt sätt att vaxa med. Att jobba med spatel har återigen blivit populärt. I det fallet kommer vaxet i burk och värms i en burkvärmare. Vi har många olika sorters remsvax bl.a. för normal, känslig och mycket känslig hud samt vax för grova hårstrån för svårvaxade kunder med mera.

Remsvax innehåller ofta rosin, även kallat kolofonium som kommer från pinjeträ eller andra växter. Rosin används till väldigt mycket, som ytbehandlingsmedel i läkemedel och tuggummi, som emulgator i läskedrycker. Det är en ingrediens i tvål, tryckfärger, lack, lim med mera. Allergi mot rosin/kolofonium är ganska ovanligt. Fonnix erbjuder även vax som är 100% fritt från rosin/kolofonium därmed hypoallergen. Läs mer om olika remsvax roll-on och i burk.

Film vax / Peel off vax - vax som inte kräver remsa

                        finewax-sma-kulor-1kg.jpg                   svart-detox-vax-mikrokulor-1kg.jpg

Detta är en sorts vax som är mycket likt bivax men som är mjukare och följsammare. Det kan innehålla både rosin och bivax. Det kan även vara 100% rosinfritt, hypoallergen. Ingredienser som arganolja, bomullsfröolja skyddar huden under vaxning och andra mjukgörare gör det lätt att stryka ut vaxet på ganska stor yta. Även om det stryks tunt blir det som en sammanhängande remsa, lätt att dra av. Se samtliga remsfritt vax.

Bivax

                    Natur Bivax 1kg      

Bivax innehåller mycket hög halt av bivax, därav namnet. Det är ett skonsamt vax trots dess styrka. Bivax, likt andra peel off vax fäster inte så mycket till huden, det greppar hårstråna genom att det stelnar och blir hårt. Ju högre halt av bivax, desto snabbare torkar vaxet och desto hårdare blir det. För nybörjare kan det kännas lite svårt i början eftersom man behöver jobba snabbare med ett sådant vax, det klackererar lättare om man väntar för länge att dra av. Bivax tar mycket bra även på kortare, envisa hårstrån samt fjun. Passar bäst för mindre område som överläpp, haka, bikinilinje, axiller m.m.

Olika vax för braziliansk vaxning

Honungsemulsion och sockervax är en 100% vattenlöslig natur produkt. Mild och välgörande för huden, kräver kunskap och specialteknik/sugaring. Dessutom passar de flesta av våra film vax för brasiliansk vaxning. Prova dig fram och hitta din favorit. Läs mer om vax för brasiliansk vaxning

För- och efterbehandlingsprodukter

Hur man behandlar huden före och efter vaxning kan vara avgörande för ett lyckat resultat.
Huden ska vara ren och fettfri men inte alltför torr, inte skadad, inte irriterad. Vid vaxning följer en hel del döda hudceller med, det blir som en peeling. Kunden skall helst inte göra peeling dagen innan eller dagen efter vaxning. Om man vill göra peeling är det bäst att göra det 2-3 dagar innan vaxning och tidigast 6-7 dagar efter. Peeling, speciellt en kraftig peeling kan rubba hudens naturliga skyddsmantel och gör huden generellt känsligare. Våra Pre-depilatory produkter förbereder huden på rätt sätt, minskar känsligheten för vaxning och jämnar ut eventuella torrhetsfläckar samt verkar något smärtstillande.
Det är viktigt att efter vaxning snabbt återställa hudens balans genom att använda en efterbehandlingsprodukt som lugnar, tillför fuktighet, näring samt har hårväxthämmande effekt. Läs mer om olika för- och efterbehandlingsprodukter i shopen, kategori för- och efterbehandling.

Att tänka på före och efter vaxning

- Boka in extra tid första gången, så du hinner prata med kunden innan och efter vaxning. Ta reda på kundens vax-historik. Förklara hur det går till och vad kon/han ska tänka på före och efter vaxningen.

- Ha gärna flera vaxsorter klara, så du kan lätt skifta vax efter kundens behov.

- Vaxa inte skadad hud.

- Huden och håret skall inte mjukas upp med sol, varmt bad, bastu, dusch etc. Risken är då större för att lite för mycket hud följer med vid vaxning samt att de försvagade hårstråna lättare går av.

- Hårstråna på kroppen skall vara ca 4-5 mm långa. Men de kan vara kortare i ansiktet, bivax tar korta hårstrå mycket bra.

- Uppmuntra kunden att vaxa regelbundet året runt, att inte raka mellan vaxningstillfällena. Då når man snabbare och bättre resultat, det gör mindre ont, hårstråna tunnas ut snabbare. 

- Informera kunden om vikten av att sköta sin hud rätt efter vaxning. Speciellt de första 5-10 dagarna är hudens motståndskraft något nedsatt.

- Rekommendera kunden att istället för vanlig kroppslotion använda hårväxthämmande produkt i 10-12 dagar efter vaxning på de vaxade kroppsdelar. Förutom att den har hårväxthämmande effekt, återställer den hudens balans och har antiseptisk effekt vilket håller porerna i schack och  risken för hårsäcksinfektion minskar.

- Vid problem med inåtväxta hårstrån rekommenderas Hair Puller och Ingrown Hair Lotion och Ingrown Hair Theraphy Pase

- Det bör gå minst 2-4 dagar mellan peeling och vaxning. Peeling behövs inte heller göras förrän tidigast en vecka efter vaxning.

 Informera kunden om följande

- Använd ljusa, lösa kläder. Mörka plagg fäller och kan irriterar huden, tajta kläder likaså.

- Bada eller duscha inte på några timmar. Låt huden vila och återhämta sig.

- Simma inte i klorerat vatten i 24-48 timmar.

- Sola aldrig efter vaxning inom minst 24 timmar om huden är van vid vaxning och minst 48 timmar efter de första vaxningarna. Även om rodnaden försvinner är huden känslig och risken för pigmentförändring är förhöjd.

- Använd ingen parfym på vaxade områden dagarna efter vaxning.

- Använd hårväxthämmande produkter i 10-12 dagar efter vaxning, övrig tid kroppslotion / kräm som håller huden mjuk och elastisk.

 Som kund hos oss kan du alltid få fler tips, råd och support av vår sakkunniga personal.