Brasilainsk vaxning modell

 

Brasiliansk / intimvaxning är numera mycket vanlig även i Sverige. Det är en vaxningsmetod för att bli av med allt könshår på underlivet. Det kallas Brazilian intim om den görs på kvinnor och Manzilian intim om den görs på män. Ibland vill kunden behålla lite hår framtill och ta bort resten. Varför vill man vaxa underlivet? De flesta tycker de känner sig fräschare men säger att sexuell njutning är den främsta anledningen.

Det började i Brasilien, därav namnet. Brasilianska kvinnor och män älskar strandlivet med så lite kläder på som möjligt. Man vaxade bort mer och mer hår både framtill och baktill. När stringtrosa och strigbikini blev mode var det lika bra att ta bort all hår. Beroende på hur mycket hår som lämnas kvar kallas det för Brazilian, Hollywood eller Playboy. I Sverige kallas oftast intimvaxning för brasiliansk vaxning oavsett om man lämnar kvar lite hår eller tar bort allt.

Efterfrågan ökar, fler och fler salonger erbjuder braziliansk och manzilian vaxning. Att utföra intimvaxning kräver kunskap, noggrannhet och vax av högsta kvalitet. Det är viktigt att kunden känner sig avslappnad och väl omhändertagen på din salong. Första gången är de flesta lite oroliga, nervösa och blyga. Det underlättar om du har en avdramatiserad, lättsam, atmosfär samtidigt som du tar kundens oro och blygsamhet på alvar.

Boka alltid in mer tid första gången så du hinner prata med kunden både före och efter vaxning. Kanske har kunden en del frågor men tycker att det är pinsamt att fråga. Fråga gärna om hen har några funderingar eller frågor. Hygien är oerhört viktig vid all vaxning men i högsta grad vid intimvaxning. Använd rena fräscha handdukar till varje kund, engångsspatlar, engångshandskar m.m. Håll dina apparater, värmare och verktyg fräscha. Det finns rengöring som lätt tar bort vax från dessa.

Med kunskap i de olika vaxteknikerna, professionell uppträdande och omhändertagande av kunderna samt förstklassiga produkter kommer din salong att stå sig i den alltmer hårdnande konkurrensen.

 Vax för brasiliansk vaxning och känsliga kroppsdelar

För intim-/brasiliansk vaxning samt vaxning av känsliga kroppsdelar rekommenderas i första hand vax som inte kräver remsa, remsfritt vax, även kallad peel off vax, kakvax,  eller bivax. Nedan presenterar vi de bästa och mest efterfrågade vaxsorter för detta ändamål, för både män och kvinnor. Samtliga vaxsorter fungerar utmärkt även på andra kroppsdelar som rygg, ben ansikte etc. Dessa vax-typer lämnar inga rester kvar på huden och är därför mycket lämpliga att användas i samband med Sens´x hårreduktionsbehandling.

HONUNGSEMULSION vattenlöslig naturprodukt

                   Honungsemulsion

Honung har bl.a. läkande, stärkande, smärtstillande och bakteriedödande effekt. Honungsemulsion är 100 % vattenlöslig, hudvänlig naturprodukt. Vid hårborttaging med honungsemulsion tillämpar man en speciell teknik. Ingen remsa behövs. Hårstråna avlägsnas i samma riktning som de växer. Kan användas på alla kroppsdelar, utmärkt för intim / brasiliansk vaxning. Tack vare tekniken och honungsemulsionens goda egenskaper ger den en mjuk och skonsam depilering. Till honungsemulsion behövs ingen remsa! Vattenlöslig. OBS! Utbildning i specialteknik krävs.

 SOCKERVAX / SOCKERPASTA vattenlöslig naturprodukt

                socker pasta italwax         socker pasta hård

Man tillämpar samma teknik (sugaring) som för honungsemulsion.  Ingen remsa behövs. Sockervaxet appliceras mothårs och hårstråna avlägsnas i samma riktning som de växer, medhårs. Kan användas på alla kroppsdelar, även brasiliansk. Finns i olika fasthet/konsistens. Beroende på rumstemperatur, luftfuktighet, kroppsdel som vaxas samt hudens temperatur som är högre i armhåla, bikini, intim, väljer man rätt konsistens. Sockervax från ItalWax är hypoallergen. Innehåller inte cintronsyra. Välj mellan Soft, Strong, Ultra Soft, Extra Strong eller ORGANISK med Aloe. Se hela sockerlinjen här.

 FILM VAX - remsfritt

              pink-pearl-film-wax.jpgfull-body-wax-hypoallergen.jpgfilm-wax-800ml.jpg

Film vax är en modernare variant av bivax, ett remsfritt vax. Det är mjukt och formbart, lätt att applicera även på större kroppsdelar. De flesta av våra film vax passar för brasiliansk vaxning.  Vissa torkar/stelnar snabbare än andra. Beroende på hur erfaren man är, vilken kroppsdel man vaxar och självklart hur lätt eller svår-vaxad kunden är väljer man rätt sort. Som marknadens största leverantör av professionella vaxprodukter, erbjuder vi förstås många olika sorter, så alla kan hitta sina favoriter.  Några av favoriterna är Finewax-Azul, Finewax-Glamour,  Pink Pearl, Cleopatra, White Chocolate. Se samtliga film vax här.

 BIVAX remsfritt vax 

               natur-bivax-1kg.jpg     rosenblad-bivax-1kg.jpg

 

Bivax innehåller hög halt av bivax, därav namnet.  Ju högre halt av bivax desto hårdare vax. Natur bivax lämpar sig bäst för mindre områden eftersom det torkar snabb och krackelerar lättare om det inte dras av i tid. Utmärkt för ansikte om man vill ha ett startk vax, tar bra både grova och tunna fjuniga hårstrå. Rosenblad bivax är en mjukare variant, mer elastisk och torkar inte lika snabbt.

 
Funderar du på att gå en kurs i brasiliansk vaxning? - Kontakta oss!

Vi kan hjälpa dig med namn och adress på utbildningsställen.

Läsa mer om vaxkurser!